2.4.3 Ús el 2017 i el 2018Cartell de l'Assemblea Nacional Catalana

demanant posar-se un llaç groc en solidaritat

amb Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

El 16 d'octubre de 2017, dia en el qual es van empresonar Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural van demanar fer ús de llaços grocs per demanar l'alliberament dels presos polítics catalans.

D'ençà que se'n promou l'ús el 16 d'octubre de 2017, hi ha hagut diversos actes reivindicatius on s'ha fet servir en diferents modalitats i formats, incloent-hi petits llaços per portar a la roba, llaços gegants desplegats en llocs públics, cadires buides amb un llaç groc o gent agrupada en forma de llaç en concentracions.

Entre les personalitats públiques dels Països Catalans que s'han sumat a la iniciativa a nivell individual portant el llaç al pit hi ha polítics, activistes i personalitats de primera línia pública com l'entrenador de futbol Josep Guardiola.

El 24 de novembre de 2017 la Junta Electoral Central del Regne d'Espanya va adoptar l'acord que impedeix portar el llaç groc als interventors, apoderats i membres de les meses electorals de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2017. L'acord va ser adoptat a instància d'una consulta realitzada pel Partit dels Socialistes de Catalunya. Aquest fet va desencadenar una campanya demanant l'ús del color groc a les xarxes socials com a protesta per aquesta decisió.

Darrera modificació: Monday, 12 November 2018, 18:12