Altres Paisos

2.5 Corea del Sud
2.7 Indonèsia
2.8 Japó
2.9 Singapur
Recurs
   
2.10 Xina


 • 2.5 Corea del Sud


  Llaços grocs a Corea del Sud

  El Papa Francesc lluint un llaç groc durant

  la seva visita a Corea del Sud el 2014


  A Corea del Sud el llaç groc és un símbol en record de les víctimes de l'enfonsament de l'MV Sewol el 2014, en el qual van morir 304 persones.

  Recurs
 • 2.6 Estats Units d'Amèrica


  L'any 1973, el grup Dawn i el cantant Tony Orlando editaren la cançó Tie a Yellow Ribbon Round the Ole Oak Tree, que esdevingué força popular als Estats Units d'Amèrica. Aparentment inspirada en un soldat que torna a casa, la cinta groga significaria la nostàlgia per una persona estimada absent.

 • Posteriorment, durant la crisi dels ostatges a l'Iran, el llaç groc fou usat com a distintiu en suport als ostatges estatunidencs en el marc de la campanya Tie A Yellow Ribbon(Lliga un llaç groc), que promovia lligar cintes grogues al voltant dels arbres als espais públics. Durant la Guerra del Golf els llaços grocs es feren servir en suport a l'exèrcit dels Estats Units, però aquesta vegada no només en forma de cintes lligades als arbres sinó en moltes altres formes.


2.7 Indonèsia


A Indonèsia el llaç groc és un símbol en solidaritat amb les víctimes de la Revolució indonèsia de 1998.


2.8 Japó


La medalla d'honor del Japó utilitza una cinta groga per reconèixer professionals que s'han convertit en models públics.


2.9 Singapur


El govern de Singapur impulsà el Projecte Llaç Groc, una iniciativa per donar una segona oportunitat en la societat als exconvictes. Durant el setembre, a Singapur es fan campanyes demanant a la gent portar un llaç groc a la camisa o samarreta en suport de la integració dels expressos.


2.10 Xina


A la Xina el llaç groc es fa servir en record de l'enfonsament del Dong Fang Zhi Xing.


Darrera modificació: Monday, 12 November 2018, 18:23